Jeugdgolf

 

Golf is al lang geen elitaire sport meer.
De jeugd aan het oefenen
Toch, als je op school vertelt dat je golf speelt, loop je nog steeds de  kans raar aangekeken te worden. ‘Wat een bal’, zie je sommigen  denken. Toch blijkt dat nu ook op scholen is doorgedrongen dat golf een sport is die de jeugd aanspreekt. Een gymles wordt ingevuld met golf in de zaal, of de hele klas gaat gezellig naar de golfbaan. Golf is allang geen elitaire sport meer en nu de sport grote helden als Tiger Woods, Luc Donald, Phil Mickelson  en onze eigen Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en Christel Boeljon heeft voortgebracht, heeft golf een grote aantrekkingskracht op de jeugd.  De sport is COOL en de golfsport staat  qua grootte nu al op de 3e plek in Nederland.
Klik ook eens op de NGF Jeugdsite voor informatie.

Kennismaking
Een kandidaat junior-jeugdlid kan een serie van vijf proeflessen krijgen voor € 25,00 en indien wordt besloten om na de proeflessen lid te worden van de Golfclub Westerwolde, dan zal de betaalde € 25,00 worden verrekend met de te betalen jaarcontributie.

Faciliteiten voor de jeugd
Een jeugdlidmaatschap begint bij de leeftijd van 7 jaar en eindigt bij  21 jaar. Jeugdlidmaatschap wordt onderscheiden in drie categorieën, te weten:

1. Juniorleden (voor prijzen kijk bij ‘nieuwe leden’)
Zij zullen op speelse en attractieve wijze kennismaken met de golfsport. Gedacht moet worden aan tien lessen voor en tien lessen na de zomervakantie.
Men ontvangt het volgende:

  • greenfee voor de Emslandermeergolfbaan;
  • golfclubs, tas en gebruik van golfballen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld door het Parc Emslandermeer;
  • 20 lessen van de golfcoach.

2: Selectieleden
Dit zijn gevorderde juniorleden, waarbij wordt toegewerkt naar het behalen van het GVB. Voor dit laatste punt zullen de lessen in aanloop naar het behalen van het GVB door de Pro geschieden. De coach en de Pro bepalen op welk moment iemand overgaat van juniorlid naar selectielid. De lessen worden gegeven door de pro. Selectieleden kunnen aanspraak maken op 5 gratis lessen en 15 lessen tegen een gereduceerde prijs. Lesgelden, examengelden voor theorie en/of praktijk worden apart afgerekend. Meer lessen moeten tegen het normale tarief met de Pro worden geregeld.

3: GVB-jeugdlid
Dit zijn jeugdleden in het bezit van een GVB. Deze hebben een mogelijkheid om deel te nemen aan speciale wedstrijdtrainingen. Deze selectie wordt bepaald door de Pro en de technische commissie voor de jeugd. Deze speciale trainingen worden door de Golfclub Westerwolde aangeboden.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op via de mail met  info@gcwesterwolde.nl  We hopen je snel als nieuw jeugdlid te mogen begroeten.

Geef een antwoord