Covid-19

Covid maatregelen

Op deze pagina leest u de maatregelen rondom Covid-19. Wij volgen hierin de richtlijnen van de Veiligheidsregio en de NGF.

Update n.a.v. persconferentie 15-9-2021

De wijziging van de coronamaatregelen voor golf samengevat:
bron: NGF

  • Om te golfen of te oefenen is geen coronatoegangsbewijs nodig en het is op de golfbaan niet verplicht 1,5 meter afstand te houden.
  • Op het terras en in het restaurant is het per 25 september ook niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Maar golfers en andere gasten mogen het terras en het restaurant alleen betreden met een coronatoegangsbewijs. Die verplichting is van toepassing voor iedere horecagast vanaf 13 jaar en geldt zowel binnen (het restaurant) als buiten (terrassen) en met én zonder vaste zitplaats. Bij gasten vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.
  • Een coronatoegangsbewijs hoeft niet verplicht te worden bij een afhaalbalie (take-away). Maar er mag bij de balie geen consumptiegelegenheid geboden worden. Wie afhaalt, mag het eten of drinken niet ter plekke nuttigen.
  • De horeca kan weer op maximale capaciteit open, maar er geldt nog steeds een verplichting om gesloten te zijn tussen 00.00 en 06.00 uur.
  • Ook voor alle evenementen, binnen én buiten, is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voor evenementen buiten geldt geen maximaal aantal bezoekers. Voor evenementen binnen met een vaste zitplaats is er ook geen maximaal aantal bezoekers. Evenementen binnen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan.
  • De basisregels ‘handen wassen’, ‘geen handen schudden’, ‘thuisblijven bij klachten en testen’ blijven gelden vanaf 25 september, voor iedereen. Maar de basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies van de overheid om afstand te houden.