Handicap halen

Haal uw golfhandicap bij GC Westerwolde

Opleidingspakket

  • 5x 1 uur golfles van PGA Golfprofessional Gerrald Komduur
  • Gebruik golfmaterialen tijdens de lessen
  • Theorieles
  • Gebruik van de golfbaan gedurende 2 maanden

Pakketprijs: € 249,- p.p. (op basis van 2 personen)

Pakket A: 2 personen: € 249,- p.p.*
Pakket B: 1 persoon: € 299,-*
Pakket C: 3 of 4 personen: € 199,- p.p.*

* bij direct lidmaatschap komen de kosten voor gebruik van de baan te vervallen en wordt de pakketprijs € 100,- lager.

Golflessen
U maakt met de golfprofessional voor elke golfles een afspraak, wanneer het u en de golfprofessional schikt. Doorgaans is dit wekelijks. Tussen de golflessen door kunt u oefenen. U kunt gebruik maken van de drivingrange en oefengreens.

Baanpermissie
Na 5 golflessen bent u doorgaans vaardig genoeg om zelfstandig de golfbaan op te kunnen. De golfpro bepaalt op dat moment de mogelijkheid van baanpermissie. Met deze baanpermissie kunt u de benodigde baanervaring opdoen. Om op de golfbaan op te kunnen spel, hebt u een lidmaatschap nodig bij GC Westerwolde. Met een lidmaatschap wordt ook de baanpermissie geregistreerd bij de NGF (Nederlandse Golf Federatie). Wanneer u dat wilt kunt u een beroep doen op een zogenoemde ‘mentor’ Dit is een ervaren lid/golfer van GC Westerwolde die u optimaal kan begeleiden op de golfbaan.

Regelkennis
Tijdens het opleidingstraject leert u de golfregels tijdens de golflessen en de theorieles. Voor het behalen van uw golfhandicap, moet u het regel-examen met een goed resultaat hebben afgelegd. Het regel-examen bestaat uit 30 multiplechoice vragen, waarvan u er 23 goed moet beantwoorden. Het regel-examen kunt u oefenen op de website www.ngfgolfregelexamen.nl.

Golfhandicap (GVB)
Het golfhandicap behaalt u door het spelen van een 9-holes ronde binnen een bepaald aantal slagen. Hoe u dit moet doen leert u tijdens het bestuderen van de golfregels. Na het succesvol behalen van het gehele traject krijgt u een NGF-pas waarop staat dat u een golfhandicap hebt. Hiermee kunt u op elke golfbaan in Nederland golfen en kunt u deelnemen aan wedstrijden.

Volledig lidmaatschap
U kunt kiezen voor een volledig lidmaatschap bij GC Westerwolde. Dit betekent onbeperkt golfen op de wedstrijdbaan en gebruik van alle faciliteiten die GC Westerwolde biedt. Tevens kunt u deelnemen aan de wedstrijden die GC Westerwolde organiseert zoals de herenmiddag, damesmiddag, maandbekers en clubkampioenschappen.

Handicap registratielidmaatschap
Ook kunt u kiezen om handicap-registratielid te blijven en als u wilt spelen kunt een greenfee aanschaffen per golfronde. Bij GC Westerwolde betaalt u voor een dagkaart € 35,- p.p.

Aanmelden
U kunt een afspraak maken met de golfprofessional voor een gratis proefles en rondleiding. Tijdens deze proefles kunt u alle vragen stellen die u heeft. Het telefoonnummer van Gerrald Komduur is 06-50252943 of via email: gakomduur@hotmail.com