Handicap halen

Haal uw golfhandicap bij GC Westerwolde

Opleidingspakket

  • 10x 1 uur golfles van PGA Golfprofessional Gerrald Komduur
  • Handicap-registratie lidmaatschap bij GC Westerwolde voor het lopende jaar
  • Theorieles inclusief theorieboeken
  • Regelexamen
  • 3 maanden speelrecht op de wedstrijdbaan van GC Westerwolde
  • 9-holes handicap-examen (laatste 2 golflessen)
  • Gebruik golfmaterialen tijdens de lessen (de golfprofessional heeft mogelijkheden tot huur of koop van kwalitatieve golfsets)

Pakketprijs: € 450,- p.p. (op basis van 2 personen)

Pakket A: 2 personen: € 450,- p.p.

Pakket B: 1 persoon: € 550,-

Pakket C: 3 of 4 personen: € 400,- p.p.

Golflessen

U maakt met de golfprofessional voor elke golfles een afspraak, wanneer het u en de golfprofessional schikt. Doorgaans is dit wekelijks. Tussen de golflessen door kunt u oefenen. U kunt gebruik maken van de drivingrange en oefengreens.

Baanpermissie

Na ongeveer 5 golflessen bent u doorgaans vaardig genoeg om zelfstandig de golfbaan op te kunnen. De golfpro bepaalt op dat moment de mogelijkheid van baanpermissie Deze wordt geregistreerd bij de NGF (Nederlandse Golf Federatie). Hiervoor hebt u uw registratie lidmaatschap nodig bij GC Westerwolde. Met deze Baanpermissie kunt u de benodige baanervaring opdoen. De 3 maanden speelrecht gaat in vanaf de datum waarop u Baanpermissie hebt verkregen. Wanneer u dat wilt kunt u een beroep doen op een zogenoemde ‘mentor’ Dit is een ervaren lid/golfer van GC Westerwolde die u optimaal kan begeleiden op de golfbaan.

Regelkennis

Tijdens het opleidingstraject leert u de golfregels. Bij aanvang van de golflessen ontvangt u de theorieboeken. U kunt zich ook opgeven voor theorielessen, mocht u dit wensen. Voor het behalen van uw golfhandicap, moet u het regel-examen met een goed resultaat hebben afgelegd. Het regel-examen bestaat uit 30 multiplechoice vragen, waarvan u er 23 goed moet beantwoorden. Het regel-examen kunt u oefenen op de website www.ngfgolfregelexamen.nl.

Golfhandicap (GVB)

Het golfhandicap behaalt u door het spelen van een 9-holes ronde binnen een bepaald aantal slagen. Hoe u dit moet doen leert u tijdens het bestuderen van de golfregels. Na het succesvol behalen van het gehele traject krijgt u een NGF-pas waarop staat dat u een golfhandicap hebt. Hiermee kunt u op elke golfbaan in Nederland golfen en kunt u deelnemen aan wedstrijden.

Na het opleidingstraject

De 3 maanden speelrecht die u bij dit pakket ontvangt, is eindig. U heeft 2 keuzes die u kunt maken na deze 3 maanden speelrecht.

Volledig lidmaatschap

U kunt kiezen voor een volledig lidmaatschap bij GC Westerwolde. Dit betekent onbeperkt golfen op de wedstrijdbaan en gebruik van alle faciliteiten die GC Westerwolde biedt. Tevens kunt u deelnemen aan de wedstrijden die GC Westerwolde organiseert zoals de herenmiddag, damesmiddag, maandbekers en clubkampioenschappen.

Handicap registratielidmaatschap

Ook kunt u kiezen om handicap-registratielid te blijven en als u wilt spelen kunt een greenfee aanschaffen per golfronde. Bij Gc Westerwolde betaalt u voor een dagkaart € 30,- p.p.

Aanmelden

Aanmelding geschiedt via het inschrijfformulier van GC Westerwolde. Dit kunt u afhalen bij de golfclub, downloaden: Klik hier of via e-mail ontvangen. U kunt een afspraak maken met de golfprofessional voor een gratis proefles en rondleiding. Tijdens deze proefles kunt u alle vragen stellen die u heeft. Het telefoonnummer van Gerrald Komduur is 06-50252943