Rydercup 2020

Beste leden van Golfclub Westerwolde,

Gedurende de 3 speeldagen van de Rydercup wordt met één handicap gewerkt van de spelers. Dat is de handicap die de speler had donderdag 23 -07-2020 om 22:00 uur, dus na de vleeswedstrijd. Verhogingen of verlagingen  na dit tijdstip worden dus niet meegenomen  in de handicap verrekeningen tijden de wedstrijden van de Rydercup.

De inschrijving voor de Rydercup zijn stop gezet , het maximum aantal deelnemers is reeds bereikt.

Het team van de Rydercup 2020 heeft besloten dat het door gaat. Details volgen in week 28 .

Het jaar 2020  is nog maar net begonnen en een paar mensen zijn van mening dat ook dit jaar   de Rydercup mag dit jaar niet ontbreken in ons wedstrijdschema en vandaar deze voor aankondiging.

Wij (Niek Veenstra,  Eddy  Opheikens en René Peereboom) willen de Rydercup organiseren op 30 en 31 juli en 1 augustus. De wedstrijd tussen teams bestaat uit een aantal onderdelen en per onderdeel kunnen punten worden verdiend. Het team met de meeste punten wint de Rydercup 2020. Eeuwige roem valt hen ten deel en zij worden dienovereenkomstig beloond.

Elk team heeft een aanvoerder en er worden 4 spelrondes van elk 9 holes afgewerkt. De eerste wedstrijd begint op donderdagavond 30 juli  en wordt geïntegreerd met de wekelijkse vleeswedstrijd die volgens het principe van stableford wordt afgewikkeld. Op vrijdagavond de 31 juli spelen we een rondje Greensome, gevolgd op zaterdagmorgen 1 augustus door een wedstrijd Four-ball om tenslotte het toernooi op zaterdagmiddag te eindigen met een rondje Matchplay. Kortom, zeer afwisselend, voor ieder wat wils en misschien wel net zo belangrijk; gelijke kansen voor iedereen want bij alle wedstrijden wordt de handicap verrekend.

We willen het geheel afronden met een gezamenlijke BBQ na de laatste wedstrijd op zaterdag. Aanmelden kan per team van minimaal  6 personen of individueel. Vervolgens krijg je een aanmeldingsformulier waarbij je aangeeft aan welk onderdeel van de Rydercup je deel wil nemen. De organisatie zal uiteindelijk de teamindeling en het wedstrijdschema aan de hand van de aanmeldingen vaststellen.

Meer informatie volgt te zijner tijd. Zet de data vast in je agenda en denk al vast na over een te vormen team.  Het Rydercup organisatieteam (lijkt je dit leuk, meld je aan bij een van de heren) zorgt er voor dat ook in 2020 de Rydercup weer tot een geslaagd evenement kan worden gerekend.

Vriendelijke groet van Niek,  Eddy en René